Τολστόι «Μια ξεχωριστή μέρα του Μπαρμπα – Πανώφ» στην αίθουσα «Παντάνασσα» του ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Νάουσας, στα πλαίσια της εκδήλωσης για την κοπή της βασιλόπιτας του ωδείου, παρουσία του σεβασμιότατου μητροπολίτη Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων.

Η αίθουσα, μεστή από κόσμο και θεατρόφιλο κοινό χαιρέτησε με θετικά συναισθήματα τόσο την εκδήλωση όσο και την προσπάθεια των μαθητών του Γυμνασίου Κοπανού, μέσα από την οποία αναδείχτηκε η δημιουργικότητά τους, το πηγαίο ταλέντο τους, η κοινωνική τους δράση στα πλαίσια της σχολικής ζωής  και τελικά η ανάγκη για συμμετοχή του μαθητικού κοινού σε ομαδοσυνεργατικές προσπάθειες αλλά και στα καλλιτεχνικά δρώμενα.  Με αυτόν τον τρόπο  ο μαθητής καλλιεργεί τις δυνατότητές του και μέσα από μια εξελικτική πορεία τις μετατρέπει σε ικανότητες, ανακαλύπτει νέα ενδιαφέροντα στη σχολική του ζωή, συμβάλλει προσωπικά στην ανέλιξή του, διευρύνει την πνευματική του παιδεία, τονώνει την καλή του αυτοπεποίθηση, ανακαλύπτει τα ταλέντα του, αναδεικνύει μέσα από τη συμμετοχή του σε δράσεις το σχολείο του στην τοπική κοινωνία και αποτελεί πρότυπο για τη σχολική κοινότητα και τους υπόλοιπους συμμαθητές του. Με την προσωπική του προσπάθεια μαθαίνει να συνεργάζεται και βοηθά στην καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας του συνόλου γενικά. Τέτοιες προσπάθειες χαιρετίζονται συνολικά, ενθαρρύνονται και προωθούνται με στόχο τη συστηματική προσπάθεια προώθησης καλλιτεχνικών δρώμενων από όσο το δυνατόν περισσότερες σχολικές μονάδες.

Πρωτοστάτης και αρωγός στην προσπάθεια στάθηκε η καθηγήτρια Τεχνολογίας κυρία Κυριακίδου Αναστασία, ενώ εξαίρεται η συνεχής προσπάθεια, η πειθαρχία, η αφοσίωση και η συστηματική και κοπιαστική συμμετοχή των μαθητών σε καθημερινές δοκιμαστικές πρόβες, προκειμένου να δημιουργεί το συγκεκριμένο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Πηγή:faretra.info

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *