Η Νέα Παιδαγωγική

Να διαβάσετε το κείμενο Η Νέα Παιδαγωγική του Νίκου Καζαντζάκη που μελετήσαμε στην τάξη και να ασχοληθείτε με τις παρακάτω δραστηριότητες.

  1. Πώς αντιλαμβάνεστε τις σχέσεις γονέων και παιδιών στα τέλη του 19ου αιώνα; Να απαντήσετε αντλώντας στοιχεία από την πρώτη ενότητα όπου αποτυπώνεται η συμπεριφορά του μικρού Ν. Καζαντζάκη και του πατέρα του.
  2. Στην τάξη μιλήσαμε για τις μεθόδους των δασκάλων στα παλαιότερα χρόνια και εντοπίσαμε τις  διαφορές με τις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους. Μπορείτε να ζητήσετε πληροφορίες από τους γονείς σας  ( ή από τους παππούδες σας μόνο μέσω τηλεφώνου ) για να αποκτήσετε καλύτερη εικόνα για το σχολείο σε παλαιότερες εποχές. Μπορείτε ενδεικτικά να τους ρωτήσετε για τα μαθήματα, τη συμπεριφορά δασκάλων και μαθητών, το σχολικό κτίριο και ό,τι άλλο εσείς κρίνετε σημαντικό.
  3. Να συγκεντρώσετε πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του Ν. Καζαντζάκη από τις παρακάτω ιστοσελίδες

https://www.historical-museum.gr/webapps/kazantzakis-pages/gr/life/chronology-det.php

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82_%CE%9A%CE%B1%CE%B6%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82

Να γράψετε ένα κείμενο δύο παραγράφων για τη ζωή και το έργο του Καζαντζάκη περιλαμβάνοντας τις πιο σημαντικές κατά τη γνώμη σας πληροφορίες.

  • Να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο με τον Αλέξη Ζορμπά, τον πιο σημαντικό μυθιστορηματικό ήρωα του Καζαντζάκη.

Θυμηθείτε όσα σας είπα στην τάξη για την παγκόσμια εμβέλεια του έργου του Καζαντζάκη!!

 Σημείωση: Να στείλετε τις απαντήσεις στο mitsaniki@gmail.com.  Θα σας στείλω σχόλια αν έχετε λάθη. Δε θα βάλω βαθμό, μη φοβάστε!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *