Σεμινάριο πρώτων βοηθειών για τα σχολεία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στη Βέροια, στο πλαίσιο των δράσεων του Παρατηρητηρίου Διαχείρισης Κρίσεων. Το σεμινάριο παρακολούθησαν 130 εκπαιδευτικοί σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Η παρουσίαση έγινε από πιστοποιημένα μέλη του Οργανισμού ?Kids save lives? και της ?Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας? και αφορούσε θέματα όπως η εφαρμογή της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και η αντιμετώπιση περιστατικών τραυματισμού, λιποθυμίας, πνιγμού, πνιγμονής κ.ά., με πρακτική εφαρμογή των αντίστοιχων τεχνικών από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η διάχυση αυτής της πολύτιμης γνώσης σε όλους τους εκπαιδευτικούς, αλλά και στα παιδιά ώστε τα ίδια, αν χρειαστεί, να μπορούν να βοηθήσουν τους συμμαθητές ή τους οικείους τους.

«Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι τέτοιου είδους μαθήματα θα πρέπει να αποτελούν μέρος της διδασκόμενης ύλης στα σχολεία μας, καθώς η χώρα μας βρίσκεται στην τελευταία θέση όσο αφορά στη σωστή και αποτελεσματική εφαρμογή των πρώτων βοηθειών» αναφέρει σε δήλωσή του ο διευθυντής Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Διονύσης Διαμαντόπουλος.

Πηγή:pena.press

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *